Rusty bronze powder

64 kr

Pulver för att skapa en naturlig rosteffekt. Kan användas på papper, duk, metall och andra dekorativa element. 

Pris för 1 artikel - kapacitet 25ml

Användningsinstruktioner:

  1. Blanda pulvret med  gelmedium  eller Multimedium 13-konst och applicera med en spackel eller pensel på verket eller utvalda föremål. Alternativt kan du applicera gelmedium först och sedan strö pulvret på det, som kommer att hålla fast vid gelén. De mest intressanta effekterna erhålls mot en mörk bakgrund (du kan till exempel använda svart gesso eller Vivid Vintage-färger).
  2. Häll sedan det applicerade pulvret  med rostreagenset  (visas på bilden - köps separat) för att aktivera korrosionsprocessen. Du kan också spraya med vinäger, men effekten är mer intensiv och snabbare med reagenset, reagenset är luktfritt.  
  3. Låt torka i 12-24 timmar. Vi rekommenderar inte torkning med en värmare på grund av eventuell frisättning av skadliga ämnen. När du torkar med en värmare ska du utföra detta med fönstret öppet eller utanför. 
  4. Slutresultatet är en grov, rostig konsistens som kan lätt färgas med färger, dimma för att få en mer naturlig effekt, till exempel turkos. Du kan också lägga till mikrosfärer för en starkare konsistenseffekt.
  5. Processen kan upprepas flera gånger för en bättre effekt eller ett tjockare skikt av rost.

   {eng} Rusty Bronze-pulver är ett järnbaserat pulver för att göra rosteffekt på alla slags projekt, bakgrunder eller element.

Pris per 1 st - pulver 25 ml

  1. Blanda pulvret med 13 arts gel medium eller Multimedium och applicera med spatel eller pensel på ditt projekt. Du kan också applicera gelmedium först och sedan strö på pulver, som kommer att hålla fast vid gelén. Det bästa resultatet kommer du att uppnå på mörk bakgrund, till exempel svart gesso.  
  2. Spraya sedan blandningen med vårt reagens  (för att köpa separat) för att aktivera korrosionsprocessen. Du kan också använda vinäger, men den snabbaste och mest intensiva effekten är med vårt reagens. 
  3. Låt den torka i 12-24 timmar. Vi rekommenderar inte att du använder värmepistol på grund av eventuella giftiga ångor. Du kan bara använda värmegörden utomhus i friluft. Det bästa resultatet du uppnår genom lufttorkning.
  4. Den slutliga effekten är grov, rostig konsistens, som du kan färga med färger för att få en mer naturlig patina-look, till exempel turkosfärg. Du kan också lägga till glaspärlor för bättre struktur.
  5. Du kan upprepa hela processen för mer intensiv, tjockare struktureffekt.

Rusty canvas tutorial:  https://www.youtube.com/watch?v=dFffmMEqusY